RESTAURACJA RADOSZ
ruda śląska restauracja

 

 

 

 

Przystawki zimne

1.

CARPACCIO - plastry zmrożonej polędwicy wołowej marynowanej w ziołach i przyprawach,  serwowane z sałatką z rukoli, płatkami świeżego startego parmezanu, kaparami i kropelką oliwy z najszlachetniejszych trufli

21 zł

2.

ŚLEDŹ w dwóch kolorach w sosie żurawinowym podawany na bukiecie sałat

14 zł

3.

BEFSZTYK TATARSKI -  klasyczny z  dodatkami do wyboru

24 zł

 

 

Przystawki ciepłe

1.

SER CAMEMBERT - grillowany, serwowany na bukiecie sałat podawany z żurawiną orzechami i bakaliami przesmażonymi na miodzie

15 zł

2.

RAVIOLI - ze szpinakiem i serem ricotta w aromatycznym sosie neapolitańskim ( 8 szt.)

14 zł

3.

KREWETKI - klasyczne smażone na patelni na maśle czosnkiem wzbogaconym

24 zł

4.

MULE duszone w winie

19 zł