Dania główne |
||
1. |
FILET
Z KURCZAKA
- duszony w sosie curry
ze szpinakiem i ryżem z warzywami |
25 zł |
2. |
FILET Z KURCZAKA panierowany w
parmezanie z frytkami i zestawem surówek.
|
27 zł |
3. |
SCHAB Z KOŚCIĄ - w złotej
panierce serwowany z ziemniakami w mundurkach z patelni z cebulką i zasmażaną
kapustą |
28 zł |
4. |
PLATKI SCHABOWE w sosie rydzowym
podawane z puree i modrą kapustą z jabłkami
|
29 zł |
5. |
GRILLOWANY STEK
Z KARKÓWKI
- w ziołowej nucie, podany z frytkami, masłem czosnkowym
i bukietem surówek |
29 zł |
6. |
GYROS z tzatzikami, frytkami i surówką |
29 zł |
7. |
POLĘDWICZKA
WIEPRZOWA
- podawana z faszerowanym ziemniakiem borowikami w sosie
i bukietem warzyw |
38 zł |
8. |
ROLADA WOŁOWA podana w śląskich klimatach z kluskami i
duetem kapust
|
32 zł |
9. |
POLĘDWICA WOŁOWA - z grilla serwowana
na ziemniaczkach ziołowo-czosnkowych z brokułami z patelni |
59 zł |
10. |
PIERŚ Z KACZKI
-
duszona w sosie cherry z wiśniami podawana z kopytkami i buraczkami w miodzie |
39 zł |
11. |
PLACEK PO WĘGIERSKU |
25 zł |
12. |
PLACEK „RADOSZ” – ze schabem i
kapustą zasmażaną |
27 zł |
13. |
ROLADKA
Z INDYKA -
faszerowana mozarellą, suszonymi pomidorami
i świeżą bazylią w sosie włoskim podawana z puree
z parmezanem i bukietem warzyw |
29 zł |
14. |
GOLONKA - tylna, peklowana
i duszona na wolnym ogniu w jarzynach serwowana
na kapuście zasmażanej z pieczywem |
39 zł |
15. |
KOMPOZYCJA MIĘS
Z GRILLA
dla dwóch osób -gyros, szaszłyk
z kurczaka, schab z grilla, klopsiki w pikantnym sosie
pomidorowym serwowane z tzatzikami, bukietem
surówek, frytkami, ryżem, z ziemniakami pieczonymi |
58 zł |
16. |
KOMPOZYCJA MIĘS
Z GRILLA
dla trzech osób -gyros, szaszłyk
z kurczaka, schab z grilla, klopsiki w pikantnym sosie
pomidorowym serwowane z tzatzikami, bukietem
surówek, frytkami, ryżem, z ziemniakami pieczonymi |
79 zł |